Voelen

Tinnitustherapie

Tinnitus of oorsuizen komt bij veel mensen voor. Meestal heeft men er weinig last van, maar bij sommige personen is de tinnitus zo opvallend aanwezig dat ze er constant door afgeleid worden. Deze mensen leren we tinnitus te begrijpen zodat ze hun leven terug kunnen opnemen zonder negatieve symptomen. Daarnaast gaan we via geluidsverrijking de tinnitus minder waarneembaar maken. Ook mensen die overgevoelig zijn voor bepaalde geluiden kunnen we via deze weg proberen te helpen.  Bovendien bieden wij ook relaxatietraining.  Er worden technieken aangeleerd die u thuis kan toepassen en 8 weken intensief moet inoefenen.  Een ontspannen geest en lichaam kan de intensiteit van tinnitus verminderen. 

Elly biedt u drie maanden intensieve begeleiding en voorziet nadien nog opvolgmomenten. Indien u niet tevreden bent van de apparatuur, kan u deze na drie maanden gewoon inleveren zonder extra kosten.

Voor een eerste gesprek van 1 à 1.5 uur, incl. counseling, gehoor- en tinnitustest vragen wij 75 EUR.  Daarna kan u beslissen of u al dan niet in het trainingsprogramma stapt. 

Relaxatietraining

Als erkend relaxatietherapeut (KULeuven) kan Elly u individueel begeleiden in een traject van minstens 3 sessies om rustiger in het leven te staan.  U leert omgaan met spanningen en angst door middel van een training op niveau van de spieren (spanning-ontspanning), de ademhaling (hartcoherentie) en de gedachten (visualisaties en affirmaties).  Wij vragen om dagelijks thuis te oefenen zodat er werkelijk iets kan veranderen van binnenuit.  

Sofrologie

Deze dynamische relaxatietraining van Dr. Caycedo wordt in de Franstalige gebieden al lang toegepast door sportcoaches, verpleegkundigen, logopedisten, audiologen en andere (para-)medici.  In Vlaanderen is het echter nog niet zo bekend, maar het heeft zijn effectiviteit al bewezen.  Sofrologie start waar de relaxatie stopt.  In een ontspannen lichaam en geest passen we technieken toe die we specifiek voor u willen inzetten.  Daardoor is sofrologie zeer ruim inzetbaar.  We kunnen oefenen op het voorbereiden van moeilijke momenten, leren omgaan met druk, grenzen bewaken, zelfvertrouwen, relativeren, waarden en normen, enz.  We kunnen werken rond het verleden, heden en toekomst.  

Seniorencoach

Mentaal welzijn is van groot belang om van je mooie oude dag te genieten. Onze seniorencoach Annelies begeleidt ouderen die het moeilijk hebben om oud te zijn of worden.  Samen met hen gaat zij op zoek naar mooie momenten en verhalen uit dat rijke verleden.  Ze kan je doen stilstaan en nadenken wat dat betekent heeft, maar ook wordt er gezocht naar wat in het heden van betekenis kan zijn. Kortom, samen op zoek gaan naar de energie om weer volop in het leven te staan. 

Voor wie is deze coaching bedoeld?  Zowel voor mensen die net op pensioen zijn en geen invulling kunnen geven aan hun verdere leven, als mensen die iemand dierbaar hebben verloren of personen die steun zoeken bij beginnende dementie.  

Annelies helpt graag 65 plussers, maar ook jongere mensen die zich aangesproken voelen of contact willen opnemen voor een familielid kunnen bij haar terecht.  

Naar boven scrollen