Horen

Hoorapparaten

Wij bieden hoortoestellen aan van verschillende merken en types, in verschillende prijscategorieën. Zo streven wij er naar om voor ieder persoon het meest geschikte hoortoestel aan te passen. U hebt dan ook de mogelijkheid om verschillende merken, types, prijscategorieën met elkaar te vergelijken zodat u helemaal tevreden bent met de eventuele aankoop van uw hoortoestel.  Een proefperiode met hoorapparaten is steeds gratis en vrijblijvend mits voorschrift van de neus-keel-oorarts. 

In ons gamma vindt u alle mogelijke types van hoorapparaten: in het oor, achter het oor, luidspreker in het oor, oplaadbaar, enz.

Gehoorbescherming

Voor ieder soort van harde geluiden bestaan er anti-lawaaidopjes op maat. Zowel DJ's, muzikanten, motorrijders als personen die langdurig aan lawaai blootgesteld zijn (industrie), kunnen oordopjes op maat laten maken. Deze bevatten een filter die bepaalde tonen verminderen zonder het spraakverstaan te beïnvloeden.  Wij bieden ook slaapdopjes op maat aan.  Deze bestaan uit zacht, zeer soepel materiaal en hebben geen filter zodat er een maximum demping is.  Tot slot kan u ook zwemdoppen op maat laten maken voor een optimale afsluiting van de gehoorgang tegen insijpelend vocht.

Wij zijn een erkend verdeler van Variphone en dBProtect.

Naast de gehoorbescherming op maat, kan u bij ons ook terecht voor de universele oordopjes van Alpine en Variphone. Voor de allerkleinsten is er de Peltor Kid hoofdtelefoon (tot 7 jaar).

Tinnitustherapie

Tinnitus of oorsuizen komt bij veel mensen voor. Meestal heeft men er weinig last van, maar bij sommige personen is de tinnitus zo opvallend aanwezig dat ze er constant door afgeleid worden. Deze mensen leren we tinnitus te begrijpen zodat ze hun leven terug kunnen opnemen zonder negatieve symptomen. Daarnaast gaan we via geluidsverrijking de tinnitus minder waarneembaar maken. Ook mensen die overgevoelig zijn voor bepaalde geluiden kunnen we via deze weg proberen te helpen.  Bovendien bieden wij ook relaxatietraining.  Er worden technieken aangeleerd die u thuis kan toepassen en 8 weken intensief moet inoefenen.  Een ontspannen geest en lichaam kan de intensiteit van tinnitus verminderen. 

Wij bieden drie maanden intensieve begeleiding en voorzien nadien nog opvolgmomenten. Indien u niet tevreden bent van de apparatuur, kan u deze na drie maanden gewoon inleveren zonder extra kosten.

Voor een eerste gesprek van 1 uur, incl. counseling, gehoor- en tinnitustest vragen wij 55 EUR.  Daarna kan u beslissen of u al dan niet in het trainingsprogramma stapt. 

Hoortraining

Horen en verstaan met hoorapparaten en een cochleair implantaat (CI) is niet vanzelfsprekend. Er wordt wel eens gezegd: "Ik hoor een geluid, maar ik kan het niet verstaan." Hebt u het soms gevoel dat u niet voldoende winst haalt uit uw hoorapparaten en/of CI? Het gehoor kan getraind worden. 

Na de plaatsing van een CI volgt een revalidatieproces waarin er geleerd wordt om alle geluiden en spraakklanken te herkennen en te onderscheiden. Zowel bij het dragen van een hoorapparaat als een CI is het belangrijk om de persoon optimaal te laten functioneren in verschillende luisteromstandigheden.

Wij betrekken graag de directe omgeving tijdens onze therapie, zodat er in de eigen omgeving aan de slag gegaan kan worden met de aangeboden oefeningen. 

Hoorhulpmiddelen

In ons hoorcentrum kan u steeds een demonstratie vragen van bijkomende hoorhulpmiddelen indien uw hoorapparaat onvoldoende hulp biedt in bepaalde situaties.  

Een greep uit de verschillende systemen die een aanvulling kunnen zijn voor uw hoorapparaten : 

  • draadloze signaleringssystemen voor o.a. deur- en telefoonbel, babyfoon, brandalarm enz.  
  • communicatiesystemen voor gesprekken in rumoer, op afstand, vergaderingen, enz. 
  • licht- en trilwekkers
  • bluetoothverbindingen voor TV, gsm, radio enz. 

 

Naar boven scrollen